H2O MOP X5 Steam Cleaner – Questions & Answers

Click here if this is your business

Our helpful community of likeminded people will be happy to answer any questions that you have.

Before posting your question please check to see that it has not already been asked.

Thanks for asking a question.

Once we've checked over your question we will put it live on the site and our strong community of experts will hopefully give you some great answers that you find useful.

We will email you when the question is on the site

Asked by 123deane on 20th September 2014 Report this content
The plastic case feels hot but water not heating up. Why is this?

Thanks for answering this question.

Once we've checked over your answer we will put it live on the site so others can gain from your experience. We rely on members like you to sustain our vibrant community so thanks again, we couldn't do it without you.

We will email your when your answer is on the site

Asked by 123deane on 15th September 2014 Report this content
I have only used mop three times, followed instructions for clearing nozzle, but although water heats up it will not produce steam. What is the problem?

Thanks for answering this question.

Once we've checked over your answer we will put it live on the site so others can gain from your experience. We rely on members like you to sustain our vibrant community so thanks again, we couldn't do it without you.

We will email your when your answer is on the site

Asked by Obrienmlann on 6th September 2014 Report this content
The handle has snapped twice and now agent is not answering the phone. Obviously, the material in the handle is not strong enough. Can you suggest anything/ where can I get a replacement part?

Thanks for answering this question.

Once we've checked over your answer we will put it live on the site so others can gain from your experience. We rely on members like you to sustain our vibrant community so thanks again, we couldn't do it without you.

We will email your when your answer is on the site

Asked by hopper1 on 4th August 2014 Report this content
The plastic hose that is located in the tank split where it attaches to the water tank connection so it no longer picks up water. Has anyone else experienced this problem? If so, can you advise as to how to fix it? The tank appears to be a sealed unit and the filler hole is not large enough to be able to access the connection point to reattach.

Thanks for answering this question.

Once we've checked over your answer we will put it live on the site so others can gain from your experience. We rely on members like you to sustain our vibrant community so thanks again, we couldn't do it without you.

We will email your when your answer is on the site

Asked by unhappyintownofLindsay on 22nd April 2014 Report this content
H20 Elite X5 is not heating water anymore, it just puddles all the time, any ideas why? I filled the tank, plugged in the power cord, the red light turns to green; when put to on position it does make the pumping sound and water is pushed out, but it is cold water only! I turned to off position, still green light, emptied the tank, then unplugged from the wall the electrical cord. I repeated several times now, the unit just does not seem to heat water to make any steam, what am I do wrong?

Thanks for answering this question.

Once we've checked over your answer we will put it live on the site so others can gain from your experience. We rely on members like you to sustain our vibrant community so thanks again, we couldn't do it without you.

We will email your when your answer is on the site

Asked by Gailpatterson on 31st January 2014 Report this content
Why does the X5 leave ticked floors soaking wet?

Thanks for answering this question.

Once we've checked over your answer we will put it live on the site so others can gain from your experience. We rely on members like you to sustain our vibrant community so thanks again, we couldn't do it without you.

We will email your when your answer is on the site

Answers (1)
Report this content Seabed Written on: 03/02/2014
Forgive my ignorance, what is a ticked floor? Googled this and nothing shows? Your floor should not be 'soaked'? The problem may be that you have the steam setting too high? Try setting one to start, and increase until you find the best one, all floors are different and require low or high settings... but a soaked floor means you have the setting possibly too high. I hope this helps.
questionAnswer